Užijte si jarní odpočinek o Velikonocích s celou rodinou. Spouštíme rezervace na velikonoční pobyty!

Více informací

Darová je v 1. lize !

         Ve dnech 29.7. - 31.7. odehrálo pod vedením kapitána Miroslava Grimma družstvo mužů Golfového klubu Darovanský dvůr ve složení Luboš Klement jr., Václav Kuna, Tomáš Křen, Robert Mašek, Marek Nový a Tomáš Voharčík, na hřišti Resortu Darovanský dvůr závěrečné kolo 2. ligy - kvalifikace na rány a navazující Play-off & Play-out v jamkové hře. 
         V konkurenci 12ti týmů nastoupili hráči GKDDV k páteční kvalifikaci z 5. místa aktuálního pořadí po dvou předchozích kvalifikačních kolech a soustředěným výkonem vyšplhali v konečném pořadí kvalifikace na 2. místo se ztrátou pouhých dvou ran na vítěze kvalifikace. Aktuální pořadí našim hráčům do sobotní části Play Off přiřadilo soupeře z Maria Theresia Golf Club. Po ztrátě prvního bodu v úvodním Foursome, donesly nasledující dva singly půlený výsledek. Na řadu přišel zkušený matador Vašek Kuna, který vítězstvím 7/6 srovnal celkové skóre a čekalo se na výsledek posledního singlu, který byl napínavý až téměř do svého konce. Tomáš Voharčík nakonec donesl výsledek 2/1 a celkový výsledek 3:2 nasměroval v další fázi naše borce na tým Golf Club Beřovice.
        Zápas pravdy o tom, jaká medaile bude případně ve hře byl neuvěřitelně vyrovnaný a po jednom Foursome a třech singlech bylo na pomyslném Leaderboardu vyrovnané skóre. Ve hře byl opět v závěrečném singlu Tomáš Voharčík, který půleným výsledkem dostal zápas do rozehrávky. V té se o konečné vítězství v tomto zápasu postarali na druhé dodatečné jamce Marek Nový společně s Lubošem Klementem jr. V tom okamžiku bylo jasné, že náš tým čeká v neděli souboj o vítězství v Play Off.
       Nedělní ráno přineslo na start odpaliště první jamky nejen příjemné golfové počasí ale i dobrou náladu v obou týmech. Soupeři z Golf Club Svatý Jan se ujali po Foursome a prvním singlu vedení 2:0. Skóre se v následných dvou singlech, kdy Marek Nový ukončil zápas na 15té jamce 4/3 a Vašek Kuna o jednu jamku dále výsledkem 3/2, opět přesunulo do rovnovážného stavu. Závěrečný singl byl skutečným "buď a nebo". Pokud se teď ptáte, kde je Tomáš Voharčík, tak je to opět on kdo nesl tíhu aktuálního výsledku na svých bedrech. Tomáš, zjevně muž bez nervů, svým koncentrovaným výkonem a hrou rozhodl zápas na poslední 18. jamce ziskem této jamky a tím i konečného skóre 3:2.
       Tým hráčů si při závěrečném vyhlášení pověsil na krk zlaté medaile pro vítěze 2. ligy a zároveň si tak zajistil účast v 1. lize v sezóně 2023.
Pánové děkujeme a těšíme se na podobné výkony!



Resort Darovanský dvůr